Comuna din România pentru care oamenii abandonează orașele. Cât costă o locuință aici

Curată şi cochetă, comună Ciugud, din Albă, poate fi un model pentru orice oraş. Sute de tineri s-au mutat în ultimii ani acolo, atraşi de condiţiile de trăi.

Loading...

Toate casele au utilităţi, drumurile sunt asfaltate, iar preţurile sunt încă mici. O locuinţa porneşte de la 30.000 de euro, bani în care este inclusă şi liniştea, spun orăşenii care fug de zgomot.
Cine ajunge în Ciugud, judeţul Albă crede că a nimerit în altă ţară, într-o comună cu străduţe îngrijite şi asfaltate, apă, canalizare, curent şi chiar internet wireless. Nu e de mirare cămulţi orăşeni s-au mutat aici.

Câţiva tineri au renunţat la viaţă agitată la oraş acum 5 ani. Au toate facilităţile şi nu le lipseşte nimic.

Loading...

Florina Guzuna, localnic Ciugud: „Satul e curat, zona curată, facilităţi care poate sunt mai bine că în oraş. Apă, gaz, canalizare, în comună internetul gratuit. Mult mai acceptabil că înoraş.”

După ce a trăit la oraş 46 de ani, un domn a vândut tot şi s-a mutat la Ciugud.

Ioan Avram: „E foarte aproape de oraş şi are condiţii foarte bune de confort, drumuri, canalizare toate lucrurile. Am avut două apartamente le-am vândut şi ne-am mutat la ţară. Ai aer curat, ai o roşie proaspătă în grădina ai tot ce vrei.”

Ana Maria Tiuc: „Când am cumpărat noi în 2007 era undeva la 8-9 euro pe când în Albă şi la ieşire din Albă 30,40, 50 de euro mp. S-a populat foarte mult că deja se unesc satele, când am cumpărat noi era parcele aşa de cucuruz. Se unesc satele, urmează să se facă o grădiniţă cu program prelungit pentru copii, clar se investeşte şi în tineret.”

Autorităţile din Ciugud au modernizat comună după ce au accesat fonduri europene: peste 20 de milioane de euro, adică bugetul comunei pe următorii 100 de ani.

Gheorghe Damian, primar Ciugud: „Avem standarde de viaţă la fel că şi la oraş. în plus faţă de oraş avem o linişte. Au crescut şi preţurile terenurilor undeva la 15 euro mp. Nu există casă încomună Ciugud care să nu aibă toate utilităţile să nu aibă asfalt la stradă.”

În scurt timp la Ciugud va fi amenajat un teren de golf modern şi o grădiniţă.

Loading...