Cine a fost Louie Anderson din „Viaţa cu Louie”?

Nu cred că există cineva care nu a văzut măcar un episod din „Viaţa cu Louie”, care a rulat mai demult pe Fox Kids.

Loading...

a45

„Viaţa cu Louie” este un serial de animaţie/comedie/familie originar din Statele Unite care s-a bucurat de o largă difuzare devenind animaţia cea mai îndrăgită de copii. Lansarea pe sticlă a avut loc în SUA pe 9 septembrie 1995, reţeaua de televiziune Fox Network fiind cea care a avut onoarea să-l găzduiască. Show-ul a avut o durată de 3 ani şi a câştigat două trofee Daytime Emmy Awards şi de trei ori Humanitas Prize.
Cei care au scris scenariul acestei producţii care ne-a definit practic copilăria multora dintre noi sunt, merită menţionaţi şi ei: Louie Anderson – producătorul şi părintele spiritual al acestui show, Robert Rabinowitz, Bernie Ancheta şi Martha Carrol, iar la regizarea lui au contribuit Matthew O’Callaghan şi Bert Ring, doi dintre regizorii care stau în spatele multor desene animate de succes.

Loading...

a46

Cine este Louie Anderson?
Pe numele său întreg, Louie Perry Anderson, este un actor american de comedie născut pe 24 martie 1953 în provincia Minneapolis, Minnesota şi este penultimul dintre cei 11 fraţi pe care-i are. În 1981, la 28 ani, în timp ce lucra ca şi consilier pentru copii, Louie a câştigat primul trofeu la Midwest Comedy – o competiţie între cei mai buni comici – găzduit de marele umorist englez, Henny Youngman. După concurs, Youngman îl angajează pe Louie ca şi scriitor, iar trei ani mai târziu, pe 20 noiembrie 1984 îşi marchează debutul pe sticlă tocmai în emisiunea „The Tonight show”, prezentată atunci de Johnny Carson, cel care a fost succedat de Jay Leno.

Louie Anderson

După succesul serialului animat „Life with Louie”, care se bazează în întregime pe aventurile din copilăria sa, Anderson a produs şi a jucat rolul unui psihoterapeut din Minnesota în serialul „The Louie Show” (1996), găzduit de postul de televiziune CBS, care nu s-a bucurat decât de 6 episoade până să fie anulat de către conducerea postului. A avut apariţii în câteva seriale de televiziune, ca Scrubs, Grace under fire, Touch by an Angel sau Chicago Hope.
Activitatea sa filmografică numără 48 de titluri ca actor, 3 ca şi producător şi 6 ca şi scenarist. Anderson s-a implicat în multe activităţi de caritate, dintre care amintim aici: 75.000 de dolari donaţi pentru departamentul de poliţie şi pompieri în timpul atentatului de la World Trade Center din 2001 şi multe altele de atunci.

Despre Tommy Andreson – fratele mai mic al lui Louie Anderson
Tommy Anderson a incetat din viata pe 23 februarie 2016, in somn, la varsta de 60 de ani. Tommy era considerat un expert in gasirea de solutii, ii placea sa rada, se entuziasma din orice si un cautator al Justitiei si aparator al celor maltratati si neajutorati. De asemenea era un iubitor de muzica rock.

a48

Despre tatal sau, Andy Anderson
Nu se stiu foarte multe lucruri despre tatal sau, dar unele detalii le putem regasi chiar in serialul „Viata cu Louie”. Andy (pe numele sau adervarat Louis William Anderson) a fost veteran de război si este considerat tipul omului lăudăros, care exagerează de fiecare dată, inventând povești din război în care el salvează întreaga omenire. El a lucrat, de fapt, ca bucătar și purta porecla de „Funduleț”. Mașina acestuia era un Rambler clasic la care nu ar renunța pentru nimic în lume.

a49

a50
sursa

Loading...