Cei mai mulţi nu ştiu să rezolve această ecuaţie simplă. Tu poţi?

Aceasta este una dintre cele mai distribuite ecuaţii de matematică. Imaginea a făcut furori pe internet, adunând mii de like-uri şi share-uri, dar şi o mulţime de oameni care au oferit răspunsuri mai mult sau mai puţin exacte.

Loading...

Răspunsurile oferite sunt dintre cele mai variate, desigur existând numeroşi internauţi care se descurcă în aceste mici probleme de matematică. Însă se pare că există o categorie totuşi destul de numeroasă care încă se împiedică în calcule elementare.

Tu ce zici? Ştii răspunsul corect?

Loading...

Problema de matematica ce a revoltat internetul! Tu stii cat fac 10-9+1=?

 

Credeti ca matematica este ceva simplu?! Ei bine, treaba nu sta chiar asa pentru toata lumea! O intrebare simpla de matematica poate sa te puna in dificultate de multe ori daca esti neatent sau nu stii. Intrebarea care a incins internetul si i-a impartit pe „matematicieni” in doua tabere. Cat fac 10-9+1=?

Simpla problema de matematica a starnit o multime de reactii pe Facebook, acolo unde sute de oameni s-au intrecut in rezolvarea exercitiului, oferind, pe langa raspuns si o explicatie mai mult sau mai putin logica.

Desi multa lume spune ca raspunsul este 0, intrucat presupun ca adunarea se face inaintea scaderii, de fapt, raspunsul la intrebare este altul!

Si asta pentru ca, in cazul exercitiilor in care apar operatii de acelasi ordin (numai adunari si/sau scaderi, sau numai inmultiri si/sau impartiri), le efectuam in ordinea in care sunt scrise, scrie b1.ro.

Care este ordinea operatiilor matematice

Daca intr-un exercitiu sunt numai adunari si scaderi , le efectuam in ordinea in care sunt scrise.

Daca intr-un exercitiu sunt adunari, scaderi si inmultiri efectuam intai inmultirile, apoi adunarile si scaderile in ordinea in care sunt scrise.
Daca intr-un exercitiu sunt adunari, scaderi, inmultiri si impartiri, efectuam mai intai inmultirile impartirile in ordinea in care sunt scrise, apoi adunarile si scaderile in ordinea in care sunt scrise.

Loading...