Ce scrie presa internațională despre sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Presa internațională a relatat pe larg despre sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului din București, unde zeci de mii de oameni au răbdat în frig și au participat cu evlavie, dar și cu nervi, la prima slujbă oficiată în noul lăcaș de cult.

Loading...

Zeci de mii de români s-au adunat duminică pe o vreme rece pentru a asista la sfințirea unei catedrale ortodoxe grandioase, construită să marcheze 100 de ani de când România a devenit un stat unitar, unire creată după Primul Război Mondial, scrie Washington Post. Evenimentul a fost marcat și de evenimente neplăcute, după ce 3 persoane au fost spitalizate în urma izbucnirii unor îmbrânceli între forțele de ordine și credincioșii ortodocși.

Credincioși din toată țara și din afara ei s-au aflat în fața Catedralei Mântuirii Neamului și au urmărit slujba pe ecrane uriașe pe o vreme cețoasă. Din cauza frigului, enoriașii s-au îmbrâncit pentru a intra mai repede în lăcașul de cult.

Loading...

”Mii de credincioși au participat la sfințirea controversatei catedrale”, titrează The Guardian. Zeci de mii de credincioși au participat la inaugurarea unei noi catedrale ortodoxe uriașe din București. Opinia publică a condamnat în masă finanțarea publică pentru acest proiect, bani care ar fi putut fi folosiți pentru construcția de spitale și școli într-una dintre cele mai sărace țări din UE. Evenimentul a fost marcat și de spitalizarea a trei persoane, după ce între poliție și enoriași au avut loc altercații, continuă publicația.

Financial Times titrează: ”Biserica Română își arată influența printr-o vastă catedrală”.

Autoritățile bisericești din România s-au folosit de centenarul țării pentru a consacra ceea ce se dorește a fi cea mai înaltă catedrală ortodoxă din lume, arătând dorința bisericii de a promova un rol extrem de important pe fondul turbulențelor politice din statul balcanic, scrie Financial Times. Doi patriarhi și 100 de preoți au sfințit altarul Catedralei Mânturii Neamului în fața unei mulțimi estimate la 45.000 de persoane, duminică, la București.

Loading...