Ce înseamnă marcajele BB, CC, DD și PP de pe ambalajele cremelor:

Cremele BB au apărut în comerț acum câțiva ani, dar deja au devenit foarte populare în rândurile reprezentantelor sexului frumos. Cremele menționate au fost create de dermatologii germani în calitate de produse care regenerează pielea. Acestea au proprietăți de mascare și de îngrijire a organului cutanat. Ulterior, au apărut și creme cu astfel de marcaje CC-, DD-, PP- și chiar EE.

Loading...

Iată care este deosebirea dintre ele și pentru ce tip de piele se potrivesc.

Crema BB

Loading...

Denumirea acestei creme se descifrează ca „beauty balm” sau „blemish balm” adică balsam pentru frumusețe sau balsam de mascare. Produsul cosmetic creează un înveliș de protecție și se potrivește pentru orice sezon. Hidratează la fel ca o cremă hidratantă calitativă, de accea senzația este de parcă ai aplica o cremă chiar și nu un fond de ten lichid.

Crema BB înlătură iritațiile, inflamațiile, uniformizează culoarea pielii și înlătură petele. Este o bază perfectă pentru machiaj, maschează defectele și protejează de razele soarelui. Nu se recomandă renunțarea la prodeusele de îngrijire în favoarea cremelor BB. Crema se potrivește pentru orice tip de piele.

Crema CC

După succesul cremei BB a apărut și crema CC sau „color control” – corectarea culorii. Aceasta a fost creată pentru a acoperi aspectul galben și roșu al pielii feței. De aceea, textura cremei CC se deosebește foarte mult de cea a cremei BB. Această cremă este mai ușoară și este mai simplu de folosit.

Crema CC are în componeneța sa particule de disperare a luminii, aceasta fac pielea mai luminoasă, îi redau prospețime și o textură uniformă; conțin filtre SPF și antioxidanți, dar acestea nu fac produsul mai greoi. Crema CC nu se potrivește pentru pielea grasă și problematică.

Crema DD

A fost inventată încă o cremă în ordine alfabetică – crema DD. Abreviatura DD înseamnă „daily defense” sau „dynamic do-all” – protecție zilnică.

Crema DD conține un coeficient înalt de protecție împotriva soarelui și a radicalilor liberi. Este o variantă perfectă pentru femeile ce locuiesc în megapolisuri. Însă nu o folosiți în exces, deoarece poate bloca porii. Crema DD se potrivește pentru pielea care este în proces de îmbătrânire.

Crema PP

„Pink perfect” – perfecțiunea roză – sau crema PP este o bază pentru machiaj. Particulele de silicon din componența cremei înlătură toate defectele pielii, îmbunătățește relieful, netezește ridurile, cicatricile și micșorează porii. Pielea devine netedă și uniformă. Nu vă speriați de culoarea roz intens a cremei – aplicată pe piele ea devine transparentă și neobservată. Nu uitați să curățați și să hidratați pielea în prealabil. După aplicarea cremei PP puteți aplica un strat de fond de ten obișnuit.

Crema PP se potrivește pentru orice tip de piele, deși nu se folosește drept produs de sine stătător.

Crema EE

„Extra exfoliation” (extra exfoliere) sau crema EE. Aceasta reînnoiește și exfoliază celulele de piele moartă, protejează de acțiunea soarelui, hidratează, redă strălucire și o culoare ușoară. Unele dintre ele îmbină funcția de protecție de razele ultraviolete și de luptă împotriva acneei. Crema EE nu se potrivește pentru utilizare frecventă și nu se recomandă pentru pielea sensibilă.

Acest produs este creat pentru cele care au o piele fără luciu și plină de puncte negre. Unele creme EE cu efect de iluminare se vor potrivi pentru amatoarele de bronz. Crema poate acoperi parțial petele pigmentare.

Acum veți ști ce înseamnă aceste abrevieri. Avantajul acestor produse este că nu pot fi confundate în culoare, deoarece ele se modifică după culoarea pielii. Se recomandă înlăturarea cremelor cu produse care conțin uleiuri

Loading...