Alternativa cuantică a îmbătrânirii: 10 directive care te vor ajuta să-ți păstrezi tinerețea cu puterea minții

Uită ce ai învățat la școală, ce te-au învățat părinții sau profesorii la universitate. E timpul să vezi lumea altfel. Sperăm că vei înțelege ce am scris:

Loading...

1. Nu există o lume obiectivă, ea depinde de cel care o privește

Lumea înconjurătoare are anumite caracteristici. Și aceste caracteristici nu trebuie să fie percepute ca și cum ar exista într-un mod separat față de observator. Să luăm ca exemplu scaunul. Din punctul tău de vedere acesta nu este mare, iar din punctul de vedere al unei furnici el imens. De aici reiese că toate lucruri aparent obiective pe care se bazează realitatea, de fapt sunt așa cum le vede fiecare dintre noi.

Loading...

Sute de lucruri și procese ce au loc în organismul nostru și cărora, în mod normal, nu le acordăm atenție – respirație, digestie, ridicarea sau scăderea tensiunii arteriale, formarea noilor celule, eliminarea toxinelor ș.a. pot fi luate sub control.

Însuși faptul că îți concentrezi atenția asupra proceselor firești din organismul tău, va schimba și procesul de îmbătrânire, pentru că odată cu trecerea timpului capacitatea organismului de coordonare a acestor funcții se reduce.

2. Corpul nostru este compus din energie și informații

Deși ni se pare că corpul nostru este format dintr-o materie densă, fizica constată că fiecare atom este format în proporție de 99,9999% din spațiu liber, iar particulele subatomice care trec cu viteza luminii prin acest spațiu, de fapt, sunt niște fascicule de energie vibrantă. Golul din interiorul fiecărui atom pulsează sub forma unei minți invizibile.

Atunci când îmbătrânim fluxul acestei minți se micșorează. Această degradare ar fi fost de neevitat, dacă omul ar fi constituit doar din materie, însă entropia nu atinge mintea – partea invizibilă din noi nu se lasă afectată de trecerea timpului.

3. Mintea și corpul sunt un tot întreg

Mintea se poate manifesta atât la nivel de gânduri, cât și la nivel de molecule. De exemplu, frica poate fi definită atât ca un sentiment abstract, cât și ca o moleculă a hormonului – adrenalină. Respectiv, dacă i-am da organismului indicația de a nu îmbătrâni, el ar face acest lucru în mod automat. Lipsa puterii la o vârsta înaintată în mare parte este legată de așteptarea acestei stări neputincioase.

4. Biochimia corpului este un produs al conștiinței

Ideea că un corp nu este decât o mașinărie irațională prevalează în conștiința multor oameni, însă chiar și așa numărul deceselor din cauza cancerului sau a bolilor cardiovasculare este mai mare printre persoanele aflate în stare de stres. Potrivit noii paradigme, conștiința are un rol esențial în procesul de îmbătrânire. De aceea, disperând din cauza îmbătrânirii tu îmbătrânești și mai repede.

5. Impulsurile minții redau corpului în fiecare secundă forme noi

Atât timp cât impulsurile noi continuă să ajungă în creier, corpul este capabil să reacționeze altfel. Acesta și este secretul tinereții. Cunoștințele noi, abilitățile noi contribuie la dezvoltarea minții și a corpului și astfel acestea se reînnoiesc încontinuu.

6. Timpul nu este absolut

Baza reală a tuturor lucrurilor este veșnicia, iar ceea ce noi numim timp, de fapt este veșnicia exprimată prin cantitate. Din punct de vedere cuantic, timpul se poate mișca în toate direcțiile și chiar se poate opri. Iată de ce, conștiința este cea care crează timpul pe care-l simți.

7. Noi nu suntem victimele îmbătrânirii, bolilor și morții

Ele sunt o parte a unui scenariu, dar nu a însuși observatorului care nu se lasă supus unor anumite schimbări. Viața în sine este o creație. Atunci când intri în contact cu mintea ta, tu de fapt contactezi cu un nucleu creativ. Potrivit paradigmei vechi, controlul asupra vieții este deținut de ADN. Potrivit paradigmei noi, controlul asupra vieții aparține conștientizării. Noi devenim victimele îmbătrânirii, bolilor și morții ca rezultat a necunoașterii de sine. Să pierzi conștientizarea înseamnă să pierzi mintea, iar să pierzi mintea înseamnă să pierzi controlul asupra corpului. De aceea, dacă vrei să-ți schimbi corpul, schimbă-ți conștiința.

Autor: Deepak Chopra

Loading...