Aceste rânduri te vor convinge, că cea mai plăcută metodă de a scăpa de depresie este cea ,,geografică”!

Să pleci sau să nu pleci?

Loading...

Să pleci. Cu siguranță. Chiar dacă nu ai destui bani, chiar dacă nu ai timp – e mai bine să pornești într-o călătorie. Este o așa-numită ,,metodă geografică” de a lupta cu depresia și durerea. Aceasta ajută excelent – deja peste 2 zile de când ajungi în ,,alt loc” simptomele depresiei încep să dispară, chiar și după o pierdere dureroasă. După 2 zile de călătorie și de aflare într-un loc nou 89% de oameni se simt mult mai bine, atât moral, cât și fizic. Și cu 20% scade riscul unui atac de cord – chiar și datorită unei călătorii de scurtă durată.

În timpul călătoriilor și deplasărilor are loc o reînnoire în neuronii creierului, se uită ce a fost rău, se adaugă impresii noi și frumoase. Așa că vorba ceea ,,nu poți fugi de tine însuți” se referă la altceva. Chiar poți fugi de boli și moarte prematură. Iar o călătorie împreună cu oamenii apropiați este și mai vindecătoare – cercetătorii au măsurat și calculat totul. Așadar ,,metoda geografică” trebuie pusă în aplicare, în acea măsură în care finanțele și timpul îți permit. Uneori sunt deajuns și două zile, pentru a-ți îmbunătăți starea. Dar totuși ar fi mai bine dacă perioada ar fi mai lungă. Greutățile și neajunsurile călătoriei se vor uita, iar impresiile vor rămâne cu tine pentru întreaga viață.

Loading...

Dorința de a-ți schimba locul nu este o poftă simplă, și nici bani aruncați în vânt, este o investiție în sănătatea ta, psihică și fizică. ,,Metoda geografică” este folosită în cazurile de tratare a depresiilor severe, nevroze, unele dependențe – chiar și în cazul alcoolismului ajută… Și este o metodă plăcută! Antidepresivele te costă mult mai scump. Așadar se merită să pleci.

Loading...