Aceste 7 argumente îți vor dovedi că îmbrățișările au puteri vindecătoare

Îmbrățișarea nu este doar un salut prietenesc, ea este și o terapie foarte puternică, de la care poți avea zilnic numeroase beneficii. Formează-ți obiceiul de a îmbrățișa pe cineva în fiecare zi.

Loading...

1. Îmbrățișările pot îmbunătăți imunitatea

Studiile au arătat că oamenii maturi care se îmbrățișează mai des, răcesc mai rar. Îmbrățișarea este o acțiune antistres, ceea ce explică influența sa pozitivă. Chiar și oamenii răciți deja, dar care au fost susținuți, inclusiv prin îmbrățișare, au suferit o formă mai ușoară de viroză și s-au însănătoșit mai repede.

Loading...

2. Îmbrățișările pot reduce stresul

Potrivit unui studiu, este foarte folositor să ne îmbrățișăm înainte de a fi cuprinși de stres ( o prezentare la serviciu, o examinare medicală sau o deplasare de durată). Acest contact fizic ne poate ajuta să ne calmăm. De asemenea, gestul respectiv ne determină să fim mai sobri și mai calculați în timpul unor evenimente stresante.

3. Îmbrățișările îți pot ridica nivelul de autoapreciere

Autoaprecierea și senzațiile tactile, iar mai exact legătura dintre ele noi am cunoscut-o odată cu laptele matern. Deși cu vârsta posibil că această legătură s-a mai desprins. Aminitirile despre îmbrățișările din copilărie rămân cu noi la nivel de celule. Și e vorba de acele senzații precum calmul, siguranța, iubirea și grija.

4. Îmbrățișările sporesc încrederea

Unul dintre plusurile îmbrățișărilor este producerea hormonului oxitocina, ceea ce îți aduce senzația de încredere și pace. O serie de impulsuri îți încetinesc ritmul cardiac, îți reduc tensiunea arterială și te fac să te simți mai puțin încordat și mult mai calm.

5. Îmbrățișările ajută la eliminarea depresiei

Îmbrățișările sunt cele care pot provoca producerea unicului hormon antidepresiv din organismul nostru – serotonina. Pe lângă asta, îmbrățișându-i pe cei dragi noi ne creăm relații emoționale sănătoase și devenim mult mai apropiați sufletește.

6. Îmbrățișările sunt vitale

Îmbrățișările sunt importante pentru supraviețuirea noastră emoțională și fizică. Copiii și animalele care nu sunt atinse, devin deprimate și nesociabile, pot suferi întârzieri de dezvoltare. De aceea, pentru a avea o viață deplină îmbrățișați-i cât mai des pe cei dragi.

7. Îmbrățișările sunt o manifestare a atenției și recunoștinței

Îmbrățișările sunt o dovadă a iubirii și afecțiunii noastre. Ele au o putere uimitoare atunci când e vorba de depășirea unor conflicte și de împăcare. Se spune că 4 îmbrățișări pe zi pot salva o căsnicie.

Loading...