Acesta este oraşul din Germania în care un sfert din locuitori sunt români

Există un orășel în Germania care numără o mulțime de locuitori români. Orășelul se află aproape de granița cu Elveția și Franța. Potrivit autorităților locale, 20 la sută dintre localnici sunt români, majoritatea din Timiș, din comuna Darova.

Loading...

Acest lucru a fost dezvaluit recent chiar de primarul din Spaichingen, Hans Georg Schuhmacher, care a venit in vizita in Timis in urma cu ceva vreme.

Primarul german a avut numai cuvinte de lauda la adresa romanilor stabiliti in orasul sau inca de la inceputul anilor ’90.

Loading...

„20 la suta din locuitorii din Spaichingen provin din Romania, majoritatea din Darova. Au plecat imediat dupa 1990, si-au cumparat case, spatii, s-au integrat foarte rapid si au ajutat mult la dezvoltarea industriei locale. Prosperitatea orasului meu inseamna munca lor. Bugetul nostru este de 44 milioane de euro anual. Majoritatea banilor provin din impozitele diferitelor companii, iar restul de 6% de la populatie”, a spus primarul Hans Georg Schuhmacher cand a vizitat Darova, potrivit redesteptarea.ro.

Orasul german numara 12.000 de locuitori si se afla in landul Baden-Württemberg. Majoritatea lucreaza in industria auto si cea farmaceutica.

Loading...