Acesta este al patrulea om ca avere din lume, dar nimeni nu stie cum il cheama cu adevarat. Ar fi devenit cel mai bogat om din tara sa daca nu era prins. Cum a reușit să strângă 58 de miliarde in 4 ani

Un chinez in varsta de 46 de ani este acuzat ca a strans o avere care l-ar duce in topul celor mai bogati oameni din lume prin intermediul unui cazino online.

Loading...

Barbatul, identificat de autoritati drept “Zhou”, a fost judecat joi de tribunalul din regiunea Zhejiang (estul Chinei), fiind acuzat ca in 2012 a infiintat un cazino online de pe urma caruia a castigat 57,8 miliarde de dolari. O astfel de avere l-ar aduce pe locul 4 in topul celor mai bogati oameni din lume si l-ar face, cu siguranta, cel mai instarit chinez – insa autoritatile sustin ca banii au fost dobanditi in mod fraudulos.

Potrivit “Cotidianului Poporului”, Zhou si-a mutat in 2013 afacerea in Vietnam, de teama politiei chineze, insa abia un an si jumatate mai tarziu autoritatile din tara sa au deschis o ancheta. La momentul respectiv se inregistrasera deja peste 2 milioane de jucatori. In total, Zhou ar fi incasat in mod ilegal in jur de 580 de miliarde de yuani (aproape 84 de miliarde de dolari), insa o parte din bani au mers la complicii sai.

Loading...

In 2016, Zhou a fost arestat de autoritatile vietnameze, la cererea Beijingului, iar in aprilie a fost extradat in China. Opt dintre complicii lui sunt cautati in continuare.

Loading...