Acest celebru chirurg cardio-vascular răstoarnă tot ceea ce știai despre dieta sănătoasă

Acest celebru chirurg cardio-vascular răstoarnă tot ceea ce știai despre dieta sănătoasă: iată ce crede despre micul dejun – Celebrul chirurg cardiovascular, inventator, profesor universitar și academician rus Leo Bokeria, în cadrul unui interviu televizat, a răsturnat percepția despre dietele tradiționale. Potrivit acestui medic, marea majoritate a percepțiilor noastre despre dietă sunt greșite.

Loading...

Ce susține medicul: „Există o vorbă care spune că micul dejun trebuie să îl mănânci singur, prânzul să îl împărţi cu prietenii, iar cina să o dai duşmanilor.

Să mănânci micul dejun singur este un non-sens absolut, mă refer la un mic dejun complet. Închipuiţi-vă numai, dvs. v-aţi trezit, organismul începe să revină la starea de funcţionare, devine activ, vă aşezaţi la masă, mâncaţi o farfurie de carne, una de făinoase şi beţi un pahar mare de suc.

Loading...

Apoi vă îmbrăcaţi şi mergeţi la muncă – vă mai aşteptaţi ca muncă dvs. să fie eficientă?

Cu mult timp în urmă, atunci când a început colaborarea sovieto-americană, am observat că unii chirurgi de renume, beau dimineaţa, în cel mai bun caz, o ceaşcă mică de cafea. Şi atât! Nimic mai mult. La prânz serveau o mică tartină. Seara, când reveneau acasă, mâncau bine, şi apoi mergeau să înoate în piscină…

De aceea, consider că micul dejun să îl dai duşmanilor, la prânz să servești o gustare, iar seara (dar nu seara foarte târziu) să mânănci bine, după care să faci puţin sport.

Potrivit observaţiilor mele, în ţările cu cele mai longevive persoane, oamenii așa trăiesc.”

Renunţarea la micul dejun – studiu

Ipoteza celebrului medic rus este confirmată de cercetările recente ale savantului David Levitsky de la Universitatea Cornell. Acesta a arătat că, dacă renunţați la micul dejun de câteva ori pe săptămână, veți pierde mai ușor din kilogramele în plus.

Medicul David Levitsky şi-a confirmat teoria printr-un experiment, al cărui scop a fost de a determina cantitatea de alimente consumate într-o zi. Jumătate dintre participanţii la experiment serveau micul dejun în mod regulat, ceilalţi nu. Grupul de participanţi care nu au servit micul dejun, se confruntau cu o poftă de mâncare mai mare mai târziu. Cu toate acestea, cantitatea de alimente consumată / zi nu creştea, iar până la sfârşitul zilei însuma cu cu aproape 410 kilocalorii mai puţin decât în cazul celor care serveau micul dejun.

Potrivit cercetătorilor, o astfel de strategie alimentară, în ciuda senzaţiei de foame, nu provoacă dorinţa de a mânca mai mult în timpul zilei şi, în consecinţă, nu duce la acumularea excesului de calorii. Consumul neregulat al micului dejun poate fi considerat una din metodele eficiente de control a greutăţii corporale.

„Înţeleg că ideea de consum neregulat al micului dejun contrazice opinia generală conform căreia micul dejun este o parte importantă pentru controlul greutăţii corporale, dar noile date nu susţin acest punct de vedere. Bineînţeles, asta se referă la oamenii sănătoşi.

În cazul în care o persoană are diabet zaharat sau se confruntă cu hipoglicemie, este necesar să ia micul dejun pentru a-şi putea menţine nivelul de glucoză din sânge”, a afirmat dr. Levitsky.

Sari peste micul dejun? Se poate ajunge la diabet!

Ce spune Organizația Mondială a Sănătății:
Cu aceste declarații nu sunt de acord experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care, rezumând mai multe studii, încearcă să ne asigure că, dacă o persoană care până acum nu servea micul dejun, începe să mănânce dimineața, greutatea acesteia se va normaliza şi kilogramele în plus vor dispărea treptat.

Cu alte cuvinte, micul dejun promovează procesele metabolice corecte şi accelerează metabolismul. Da, micul dejun bogat în grăsimi nesănătoase se poate depune pe şolduri. În schimb, nu este şi cazul micului dejun cu o densitate calorică moderată.

Alimente procesate (cârnaţi, parizer, salam ș.a.)
Sunt produse gustoase, dar nu şi sănătoase. De cele mai multe ori, salamurile și alte mezeluri nu conțint ceea ce ar trebui să conțină în primul rând – carne. Conținutul acestora sau abundă frecvent în substanțe și compuși dăunători pentru organism. De exemplu, nitrit de potasiu – un conservant care poate cauza cancer esofagian.

Terci fără fierbere
Pentru a reduce timpul de gătire, terciul trece printr-un proces special, în urmă căruia glucidele (carbohidrații) sunt transformate în amidon – amidonul este foarte rapid absorbit de către organism. Pentru a îmbunătăţi gustul, se mai adaugă diferite condimente şi zahăr, în cantităţi considerabile. Acest produs pare să fie mai degrabă un desert decât un mic dejun sănătos.

Fructe uscate
Fructele uscate din producţia industrială sunt tratate cu acid sulfuric şi alcaliu. Mai mult, acestea sunt înmuiate în sirop de zahăr. Verificați etichetele produselor – vă puteți alege mai degrabă un produs dăunător decât cu unul sănătos.

Musli
Musli trece printr-un proces special de rafinare, în urmă căruia cerealele îşi pierd din proprietăţile nutritive, iar glucidele greu digerabile se transformă într-o sursă de zahăr rapid. Astfel de produse conțin o cantitate semnificativă de zahăr în formă pură şi foarte multe calorii goale.

Brânzică
Există multe brânzeturi care conţin fel și fel de ingrediente, dar mai puțină brânză. Întâlnim zahăr, grăsimi, conservanţi, arome sintetizate. Astfel de produse nu au nimic în comun cu un mic dejun sănătos.

Sucuri ambalate
Există o diferenţa foarte mare între un suc proaspăt şi unul ambalat. Un suc proaspăt preparat nu rezistă mai mult de 15 minute, pe când cele din comerț… Sucurile ambalate sunt foarte bogate în zahăr şi conservanţi, și nici nu conţin pulpa fructului. Consumul unei cantități mari de zahăr conduce fără doar și poate la îngrășare.

Fructe de import
Atunci când vorbim despre beneficiile fructelor, ne referim în special la fructele cultivate în zonele din jurul nostru. Fructele de peste mări şi oceane (bananele şi alte fructe) sunt supuse unor tratamente chimice pentru păstrarea lor pe termen lung şi pentru a ajunge la maturitate. Alegeți fructele locale, de sezon.

Brânză topită
După parcurugerea procesului de topire, brânza îşi pierde din proprietățile valoroase, transformându-se într-un morman de grăsimi nesănătoase.

sursa

Loading...