A fost cel mai tânăr primar din România și și-a scos comuna din Evul Mediu cu bani europeni

La Dudeștii noi, o localitate din județul Timiș, oamenii au înțeles că stă în puterea lor să trăiască civilizat. Iar primarul le-a dat o mână de ajutor. E cel mai tânăr primar din țară, dar ce a făcut pentru comuna pe care o conduce a ajuns la urechile tuturor.

Loading...

„La 23 de ani am fost cel mai tânăr primar din țară. Am avut poate energia și nebunia tinerească de a mă băga cu capul înainte în ceva ce era extrem de dificil de realizat, să iei o comuna de la zero, să nu ai angajați, sediu și nici măcar scaun unde să stai”, a declarat Alin Nica, primarul comunei Dudeștii Noi.
Au vrut o schimbare și l-au ales pe Alin Nica, un tânăr care abia ieșea de pe băncile facultății.

„Pe aici era un drum de noroi, unde dacă se băga un tractor cu o remorcă, mai trebuia să vină trei tractoare să-l scoată, așa era drumul”, a declarat o localnică.

Loading...

Edilul afirmă că doar fotografiile mai amintesc de acele vremuri când comuna nu era dezolvată de niciun fel. Drumurile principale au primit, între timp, asfalt, iar localnicii nu mai sunt rupți de civilizație.
S-au folosit fonduri europene, la care primarul nu a ajuns ușor, ci cu multe proiecte. A primit peste 10 milioane de euro, bani nerambursabili.

„Comuna este în proporție de 100% canalizată, să zicem așa. Acoperită cu sistemul de canalizare, iar alimentarea cu apă este în aceeași proporție”, declara primarul.

Pe piață au apărut și primii investitori, care au văzut în Dudeștii Noi un potențial pe care alții au refuzat să-l vadă. Ming Chen a ajuns în România de peste 20 de ani, dar de 4 ani s-a stabilit în această localitate, unde produce țiglă metalică. „Toți suntem stabili aici, toată familia și avem și nepoți”, spune Chen.

Dar principalul angajator în comună este o fabrilă de mobilă. Patronii au atras fonduri, iar acum afacerea e în continuă extindere. „Pentru oamenii de aici, din zonă, sunt create aproape 1000 de locuri de muncă”, a declarat directorul general al firmei.

ad34

ad35

ad36

ad37

Loading...