9 cele mai utile secrete culinare, care te vor ajuta în bucătărie. Uite cum să fierbi sfecla în doar 9 minute

Prepararea mâncării este un proces interesant, dar destul de solicitant. Deseori gospodinele se confruntă cu unele dificultăți.

Loading...

Dar se pare că există câteva trucuri culinare, care te vor ajuta să faci mâncare repede, ușor și cu plăcere!

1. N-o să mai plâgi atunci când tai ceapa, dacă o vei pune înainte de asta, pentru puțin timp, în frigider. Experții explică asta prin faptul că din ceapa rece se elimină mai greu substanța care ne irită ochii.

Loading...

2. Dacă aluatul pe care l-ai făcut este mai sfărâmicios decât ai nevoie, adaugă în el puțin unt topit. Astfel aluatul va fi mult mai elastic.

3. Condimentele vor fi mai aromate dacă le vei căli un pic în ulei pe tigaie, dar nu mai mult de 2 minute. Sau le poți pune în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde.

4. Pentru ca pâinea pe care o coci să obțină o crustă crocantă, pune mai jos în cuptor și o tavă cu apă. Evaporarea apei va face ca aceasta să se rumenească mai bine.

5. Dacă sosul pe care l-ai făcut este prea acru, încearcă să adaugi un pic de zahăr. În caz că nici acesta nu remediază situația, pune un praf de bicarbonat de sodiu.

6. Atunci când omleta lasă apă și nu-ți place, înlocuiește laptele cu o bucățică de unt congelat.

7. Pentru ca mărul, para sau avocadoul să nu se întunece după ce sunt feliate, stropește-le cu puțin suc de lămâie și pune-le într-un vas închis ermetic.

8. Tortul se păstrează mai bine dacă îl pui într-un recipient din plastic la congelator. Așa el va fi proaspăt mult mai mult timp și va fi mai ușor de decorat.

9. Cum fierbi sefla roșie mai rapid? De obicei, acest proces durează destul de mult. Pentru ca să grăbești pregătirea, spală sfecla și pune-o într-un manșon pentru coacere. Fă câteva găuri în el și pune-l în cuptorul cu microunde pentru 9 minute. După aceasta mai lasă sfecla încă pentru 10 minute, înainte s-o scoți. După care, totul e gata!

sursa: eustiu.com

Loading...