8 îngrășăminte naturale pentru florile decorative. Sunt la îndemâna oricui și salvează chiar și plantele uscate

Florile sunt cele mai frumoase decorațiuni ale planetei noastre. Probabil că de aceea oamenii au început să le cultive nu numai în grădinile lor, ci și acasă. Este frumos să vezi cum afară viscolește, iar în casă florile înfloresc.

Loading...

Florile de cameră sunt accesorii extraordinare pentru interior, purifică aerul, absorb impuritățile nocive, emit uleiuri esențiale și volatile. O plantă sănătoasă, frumoasă și care înflorește roditor este imposibil de crescut fără fertilizare naturală.

Loading...

Nevoia de a alimenta plantele decorative de interior provine în special, din cauza spațiului închis de nutriție a acestora. Chiar dacă ați schimbat recent floarea într-un ghiveci mai mare, oricum, ea are nevoie de hrană suplimentară pentru a crește și înflori vertiginos.

Semnele care indică că plantele dumnevoastră au urgentă nevoie de ajutor sunt: cresc prea lent, tulpinile sunt slabe, cad frunzele, nu înfloresc. Vestea bună este că puteți folosi îngrășăminte naturale pentru a îmbunătăți starea florilor. Mai jos vă prezentăm câteva îngrășăminte naturale pentru flori. Este foarte simplu!

1. Rămășițe de cafea și ceai.

Când o să savurați o ceașcă de ceai sau cafea să nu aruncați rămășițile, dar amestecațile cu puțin pământ din ghiveci. Datorită acestei tehnici, solul va deveni mai friabil și mai ușor, aciditatea solului va crește și va fi mai mult oxigen. Ceaiul aromatizant poate, de asemenea, servi drept îngrășământ natural pentru flori.

2. Zahărul

Acoperiți suprafața solului din ghiveci cu un strat de zahăr, iar apoi udați uniform. Sau, de asemenea, puteți amesteca 2 linguri de zahăr într-un pahar cu apă. Este recomandat să folosiți această tehnică o dată în săptămână. Pentru florile de ficus este ideal acest tip de îngrășământ natural.

3. Coji de ceapă

Cojile de ceapă sunt foarte eficiente pentru creșterea florilor. În plus, infuzia din coji de ceapă conține o substanță care distruge microflora patogenă. Rețeta este foarte simplă: 1 l de infuzie de coji de ceapă și 2l de apă. Această compoziție se fierbe, apoi se lasă 2 zile.

4. Drojdie

Din drojdie, puteți pregăti o soluție excelentă pentru a stimula creșterea și fertilitatea plantelor. Drojdia conține multe vitamine din grupul B, microelemente și substanțe nutritive. Acestea au un efect benefic asupra creșterii plantelor, contribuie la diviziunea celulară.
După introducerea drojdiei în sol, activitatea microorganismelor crește, iar eliberarea dioxidului de carbon începe. Cea mai ușoară modalitate de a prepara un dresaj de drojdie este să dizolvați o bucată standard de drojdie în 5 litri de apă caldă. Utilizați soluția obținută.

5. Praf din coji de ouă

Cojile de ou sunt aruncate la gunoi, dar trebuie să fiți conștienți câte beneficii valoroase au. Coaja de ou este bogată în calciu, iar calciul neutralizează aciditatea. Cojile de ou se spală bine, apoi le mărunțim și le adăugăm în sol. Este bine să adăugați în cantități mici, deoarece ele se descompun greu.

6. Cenușă

Cenușa conține potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc și chiar sulf. Acestea într-o formă ușor accesibilă pentru plante fac din cenușă- una dintre cele mai bune îngrășăminte pentru flori. Trebuie remarcat faptul că ne referim doar la cenușa obținută prin arderea rămășițelor de plante. Pentru a prepara soluția, luați aproximativ 100-150 g de cenușă într-o găleată cu apă. Puteți lăsa acest amestec pentru câteva zile. Și când utilizați cenușa este necesar să amestecați constant pentru a transmite plantelor un precipitat insolubil care conține fosfor.

7. Infuzia din coji de portocale

Pentru a prepara un îngrășământ din citrice, cojile trebuie zdrobite. Umpleți o treime din borcan cu coji de portocale și adăugați peste ele apă clocotită. Lăsați această infuzie pentru 24h, apoi scoateți cojile și puteți cu ușurință uda florile.

8. Apa din acvariu

Acesta conține un număr mare de substanțe care stimulează creșterea plantelor. Apa din acvariu este moale, cu un pH neutru. Dar este recomandat să utilizați acest îngrășământ natural numai primăvara sau vara devreme – când încep să crească activ frunzele și lăstarii plantei.

sursa

Loading...