6 semne care te pot ajuta să îți dai seama dacă ai de-a face cu un răpitor de copii

În fiecare an, mii de copii dispar în întreaga lume deoarece răpitorii sunt psihologi foarte buni. Ei pot construi cu ușurință o legătură cu un copil pe care o pot folosi mai târziu în manipularea lor.

Loading...

Noi am aflat câteva trucuri pe care răpitorii le folosesc atunci când interacționează cu copiii. Este important să urmărești un astfel de comportament pentru a evita să fii răpit și pentru a preveni răpirea în sine.

1. Unul dintre cele mai comune trucuri pe care le folosesc răpitorii este acela în care îi cer unui copil ajutorul. Dacă observi o astfel de situație, ar putea fi un semn de avertizare deoarece oamenii obișnuiți nu solicită ajutor copiilor.

Loading...

Dacă o persoană adultă are o anumită problemă (a pierdut un câine, o pisică sau nu pot deschide ușa mașinii deoarece mâinile sunt ocupate cu pungi mari), ea va cere întotdeauna ajutorul unei alte persoane adulte, dar niciodată unui copil.

2. Dacă un copil plânge, încercând să-și elibereze mâna sau să țipă, ai putea crede că acel copil este pur și simplu răzgâiat. Dar dacă acel copil trece de isterie, poate ar trebui să te duci și să întrebi dacă totul este bine.

Nu îți fie frică să întrebi copilul cine este acea persoana adultă. Dacă acesta este un răpitor, cel mai probabil va fugi pentru că i-ai memorat fața.

3. Oamenii care circulă în jurul locurilor de joacă și observă copiii sunt foarte suspicioși. Fă o fotografie unei astfel de persoane într-un mod în care să o observe. Această acțiune simplă poate speria un răpitor.

4. Copiii sunt foarte deschiși și încrezători. Dacă le sunt oferite bomboane sau jucării, dacă răpitorii promit să le arate un dispozitiv interesant, dar numai dacă merg la mașină, nu există nicio îndoială că acesta este un răpitor. Adulții obișnuiți nu dau cadouri copiilor necunoscuți sau îi invită în mașinile lor.

5. Răpitorii știu foarte multe despre familia unui copil; chiar și adulții ar crede acest nivel de pregătire, să nu mai vorbim de copii.

Folosind mijloacele de comunicare socială, un criminal poate învăța chiar și cele mai mici detalii: numele rudelor sau colegilor părinților, ce jucării au primit de ziua lor de naștere, cum arată camera lor și așa mai departe.

Folosind toate aceste informații, ei se pot prezenta ca prieteni sau colegi ai părinților. Pot spune că mama lor este în spital și trebuie să o viziteze chiar acum. Dacă observi acest tip de comportament, nu poți ignora acest lucru. În 9 cazuri din 10, aceasta este o răpire.

6. Uneori, răpitorii folosesc alți copii ca momeală și îi trimit să-și cunoască potențialele victime. Partea dificilă este că un copil nu înțelege cu adevărat ce înseamnă „străin”.

De cele mai multe ori, ei cred că răpitorii sunt bărbați furioși cu barbă purtând ochelari de soare. Dar chiar și femei sau alți copii frumoși pot fi răpitori.

Dacă observi un copil care ia un alt copil de la locul de joacă, ar trebui să te alături lor și să afli de cât de mult timp se cunosc și unde se îndreaptă.

Loading...