5 idei pentru a amenaja o terasă

Dacă te numeri printre aceia care iubesc zonele de recreere în aer liber, dacă iubești casa la curte, spațiile verzi, mai mult ca sigur te gândești să amenajezi o terasă astfel încât tot ceea ce se întâmplă în casă în timpul iernii să se desfășoare afară, în aer liber, în timpul verii.

Loading...

O terasă ar putea deveni astăzi punctul forte al oricărei locuințe, mai ales în timpul sezonului cald. Mai mult ca sigur, va fi zona în care veți petrece până seara târziu alături de prieteni, veți lua masa împreună cu toți cei dragi, veți citi o carte bună și tot aici, în fiecare dimineață vă veți bea cafeaua în liniște.

Construirea unei terase vă poate pune creativitatea la încercare, așa încât spațiul să capete atât funcționalitate, cât și un aspect cât mai plăcut.

Loading...

Și pentru a putea să te bucuri de spațiul pe care l-ai creat, iată câteva lucruri pe care să le ai în vedere atunci când amenajezi o terasă:

Terasa, zona de luat masa

Încearcă să conturezi în interiorul terasei tale o zonă specială pentru luat masa și pentru servirea băuturilor. Pentru a face acest lucru este bine să delimitezi cât mai eficient zona și astfel să poți utila și mobila terasa cu o masă încăpătoare, iar de jur împrejurul său să se regăsească acele scaune de terasă încăpătoare și comode, special create pentru un astfel de moment.

Terasa, zona perfectă pentru relaxare

Ți-ai imaginat vreodată cum este să stai până seara târziu pe terasă, să privești stelele sau să citești o carte bună ori să te bucuri de compania unei persoane dragi. Mai mult ca sigur va trebui să amenajezi în terasa casei tale o zonă de relaxare, o zonă în care trebuie să se regăsească în mod obligatoriu acel scaun pentru terasă confortabil în care să te poți legăna și pe care să te simți minunat.

Și tot ca zonă de relaxare ai putea încerca să adaugi aici un șezlong în care să te simți minunat și unde să poți face plajă în timpul verii. Mai mult ca sigur vei fi încântat de o astfel de utilitate.

Terasa, o adevărată bucătărie de vară

Tot aici, ai putea amenaja o adevărată bucătărie în care să poți găti cina. De exemplu, ai putea amenaja un grătar care să corespundă cu această zonă sau ai putea să o dotezi cu o zonă în care să se regăsească o chiuvetă, plită sau cuptor.

Și dacă tot te-ai gândit să amenajezi o adevărată bucătărie de vară, ai putea amenaja o zonă pentru plantele aromatice, de unde să poți culege ierburile preferate pentru mâncarea zilnică.

Cum alegi mobilierul pentru terasă

Mobilierul pentru terasă trebuie să fie ales cu multă grijă. Pe de o parte, este bine să alegi tipul de mobilier de care ai nevoie pentru a-ți desfășura activitatea, iar pe de altă parte este nevoie de alegerea unor piese de mobilier rezistente, care să nu fie afectate de intemperii. Ca atare, este bine să vă concentrați pe acele piese de mobilier care să reziste atât în condiții de soare puternic, cât și în condiții de ploaie sau vânt.

Flori de jur împrejurul terasei

Ar fi bine ca pe balconul terasei, dar și pe acoperișul acesteia să agăți ghivece de flori frumos mirositoare, care să te încânte întreaga vară. Dacă alegi să amenajezi terasa în mijlocul grădinii, în aer liber, ar fi bine să optezi pentru amenajarea unei grădini de flori chiar în zona acesteia, bucurându-te atât de mirosul foarte frumos, cât și de aspectul plăcut al acestora.

sursa: stiri.rol.ro

Loading...