4 semnale de alarma pentru cancerul de pancreas

Este tipul de cancer care inspaimanta atat pe medici, cat si pe pacienti pentru ca este diagnosticat tarziu si rata de mortalitate este foarte mare. Nu exista teste preliminare bune pentru detectarea cancerului pancreatic.

Loading...

De aceea, se incearca dezvoltarea unei analize de sange pentru detectarea timpurie a cancerului pancreatic.Potrivit statisticilor, doar 15% din pacienti pot fi supusi unei interventii chirurgicale. Speranta de viata a bolnavilor de cancer pancreatic este, pentru unii, de doar cateva saptamani.

Pentru cei care fac operatia, este ceva mai mare, 18-24 de luni. De aceea, este esential sa stim semnalele de alarma, sa crestem sansele de supravietuire.

Loading...

Semnale de alarma in cazul cancerului de pancreas

1. Dureri abdominale – daca experimentati dureri in zona asta, atunci ele sunt cauzate de tumora. Sunt dureri clasice, abdominale, care se transmit in spate.
2. Icterul – pielea si albul ochiului devin galbui. Bila, ce ar trebui sa treaca din ficat in sistemul intestinal, e blocata cand cancerul pancreatic creste in jurul tractului; acest blocaj ingalbeneste corpul.
3. Scaunul pal la culoare – daca arata ca lutul alb, nu conteaza forma, ci culoarea, atunci inseamna ca nu ajunge bila in scaun
4. Urina devine inchisa la culoare – daca devine de culoarea ceaiului, apoi tot mai inchisa, ca si Coca-Cola, atunci e ingrijorator fiindca bila nu a putut iesi prin scaun si iese prin rinichi. Cu cat e mai maro, cu atat e mai grav blocajul.

Loading...