4 metode cum să scoateți mirosul neplăcut din încălțăminte

Această problemă este cunoscută multor persoane: cizmele și pantofii îmbibă un miros neplăcut, foarte greu de îndepărtat. Totuși, se poate de făcut ceva sau trebuie să procurăm încălțăminte nouă?

Loading...

Cauza mirosului neplăcut este transpirația, care se acumulează în încălțămintea dumneavoastră și devine un mediu perfect pentru bacterii. Iată de ce, sarcina principală va fi uscarea suprafeței interioare și lupta împotriva microorganismelor.

1 METODĂ
Presărați peste noapte în interiorul fiecărui papuc câte 1 lingură de substanță binecunoscută și inofensivă – bicarbonat de sodiu. Dimineață nu vă rămâne decât să-l scuturați împreună cu umiditatea îmbibată și să vă bucurați că ați scăpat de miros.

Loading...

2 METODĂ
Dacă vă pare că picioarele dumneavoastră transpiră prea tare, presărați de cu seară câte 2 linguri de pudră de talc în fiecare papuc. Dimineață, frecați și tălpile dumneavoastră cu pudră de talc, iar încălțămintea o scuturați. În doar câteva zile veți observa schimbări.

3 METODĂ
Pentru cizme și botine de toamnă se recomandă folosirea frunzelor uscate de lavandă și salvie. Ele au efect deodorant și antimicrobian, dacă le puneți în interiorul încălțămintei și o scoateți să se aerisească, de exemplu, la balcon.

4 METODĂ
Uleiurile esențiale de lămâie, ienupăr și arbore de ceai combat foarte bine mirosurile și bacteriile. Picurați puțin ulei pe tălpile interioare și aplicați câteva picături pe picioarele curate înainte de a merge la culcare.

Pentru ca pe viitor mirosul să nu mai apară, încercați să asigurați încălțămintei aerisirea necesară. Dacă este posibil, schimbați pantofii în timpul zilei și încercați să nu purtați aceeași pereche de încălțăminte zilnic. Spălați periodic tălpile interioare sau schimbați-le. De asemenea, puteți achiziționa tălpi speciale antibacteriene și să le puneți peste cele simple.

Mult spor!

Loading...