3 ingrediente simple care te vor face să adormi în doar câteva minute

Insomnia este o adevarata problema pentru multi dintre noi.

Loading...

Atunci cand nu ne odihnim suficient in timpul noptii, a doua zi suntem lipsiti de energie, ne este greu sa ne concentram si nu putem functiona la capacitate maxima.

Lipsa odihnei poate avea nenumarate efecte negative, printre care: depresie, anxietate sau alte afectiuni de natura neurologica si psihologica, dependenta de alcool, suicid, slabirea sistemului imunitar si multe altele.

Loading...

Studiile arata ca cei care obisnuiesc sa ia pastile de somn inregistreaza o rata crescuta a mortalitatii si sunt predispusi la boli cardiovasculare.

In acest articol va vom prezenta o reteta extrem de simpla, pe baza a numai trei ingrediente, care va va ajuta sa adormiti deindata astfel incat a doua zi sa va treziti plini de energie si complet odihniti. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Reteta cu 3 ingrediente ce te va ajuta sa adormi indata

Cercetatorii de la Colegiul Keukdong din Coreea au studiat efectele aromoterapiei cu lavanda asupra insomniei si au descoperit ca dificultatea de a adormi si insomnia sunt in proportie de 60% ameliorate prin infuzia cu ulei esential de lavanda.

Mai mult, acestia au descoperit ca depresia dispare definitiv sub efectul uleiului esential de lavanda.

Pentru a pregati reteta de care discutam in articolul curent, este nevoie sa cumparati ulei esential de lavanda si ulei esential de musetel de calitate buna.

Sprayul cu uleiul esential de magneziu este o metoda foarte buna de a absorbi aceasta minerala in corp daca nu ne procuram suficient magneziu prin alimentatie.

Magneziul este esential pentru o odihna sanatoasa si poate fi absorbit prin piele. Un studiu condus de George Eby in Austin, TX, spune „Magneziul este vital pentru a induce o stare imediata de somn, iar odihna este vitala in recuperarea din depresie”.

Tot in acest studiu a fost identificata o legatura intre depresie si nivelul de magneziu. Conform studiului, magneziul este un element esential in tratarea depresiei.

In plus, magneziul este recomandat si in alte boli mentale, fie ca este vorba de traume, dureri de cap, tentative de suicid, anxietate, iritabilitate, insomnie, abuzul de alcool si droguri, hipersensibilitate la calciu, pierderi de memorie pe termen scurt, scaderea IQ-ului.

O dieta deficitara in magneziu alaturi de calciu in exces si stres pot conduce la anxietate, iritabilitate, agitatie, confuzie, astenie, somnolenta, dureri de cap, delir, halucinatii si hiperexcitabilitate.

Ingredientele de care aveti nevoie pentru reteta ce va ajuta sa adormiti rapid

– 4 mg de ulei de magneziu

– 10 picaturi de ulei de lavanda

– 10 picaturi de ulei de musetel

Amestecati aceste picaturi intr-o sticla opaca. Este important ca uleiurile sa nu fie expuse la lumina caci isi vor pierde din proprietati. Scuturati sticla bine ca uleiurile sa se amestece cum trebuie.

Inainte de culcare pulverizati-va asternuturile cu amestecul de uleiuri. Veti vedea ca veti adormi imediat.

Corpul va absorbi o parte din uleiuri si va incepe sa se relaxeze. Mintea il va urma si ea si veti adormi. Somnul va fi unul odihnitor ce va va incarca cu energie pentru cea de-a doua zi.

Loading...