12 sfaturi practice care te ajută să-ți păstrezi casa curată și ordonată

Cu toții ne dorim o casă curată lună, care să miroasă frumos și să poți mânca chiar de pe jos. Poate suna un pic exagerat, dar poți atinge perfecțiunea, dacă urmezi sfaturile practice pe care ți le oferim în continuare. Dacă vrei să-ți cureți casa și obiectele din ea simplu și rapid, apelează la cele 12 sfaturi despre care poți citi mai multe în rândurile de mai jos:

Loading...

1. Mirosuri neplăcute

Un mod eficient de a scăpa de mirosurile neplăcute e să pui câteva picături de extract de vanilie într-un castron pe care să-l pui într-un cuptor preîncălzit. Lumânările parfumate te scapă și ele cu succes de mirosurile urâte.

Loading...

2. Ferestre

După ce cureți geamurile cu apă și soluție de oțet, freacă-le cu boțuri de ziare vechi pentru a le face strălucitoare și perfect transparente.

3. Chiuvete

Sunt zone în care se ajunge cu greu, dar pot fi curățate eficient cu ajutorul unei periuțe de dinți și bicarbonat de sodiu. Apoi pune câteva felii de lămâie în gura de scurgere și toarnă apă prin ea.

4. Covoare

Pulverizează un amestec dintr-o parte oțet și două părți apă pe pata de pe covor. Așează un prosop ud deasupra și calc-o cu fierul dat pe aburi. Calcă timp de 30 de secunde, iar pata va dispărea.

5. Tigaie

Presară sare peste tigaie și las-o să se odihnească un timp înainte să o speli și să o usuci. Sarea ajută la eliminarea mâncării și a uleiului întărit pe suprafața tigăii.

6. Jaluzele venețiene

Cel mai ușor mod de a curăța jaluzele venețiene e cu mâna peste care ai pus o șoseată veche.

7. Pete de grăsime de pe haine

Îndepărtează cu succes petele de grăsime de pe haine presărând pudră de cretă sau de talc peste zona pătată și las-o timp de câteva ore până când grăsimea e absorbită.

8. Vesela din argint

Pune o bucată de cretă învelită în tifon printre vesela din argint pentru a preveni apariția petelor.

9. Fierul de călcat

Pentru a curăța fierul de călcat, presară puțină sare pe hârtie și pune-o peste planșa de călcat. Oprește modul aburi și setează termostatul pe temperatura maximă. Calcă peste sare pentru a scăpa de toată mizeria depusă pe el.

10. Robinet

Freacă robineții cu hârtie cerată pentru a preveni formarea petelor de la apă.

11. Toaster

Folosește o periuță de dinți veche pentru a scăpa de toate firmiturile și resturile rămase în toasterul tău.

12. Canapele și saltele

Presară bicarbonat de sodiu pe și lasă-l să acționeze timp de câteva ore. Dă cu aspiratorul peste canapea sau saltea și scapă de mirosurile urâte sau de praf.

Loading...