10 ilustrații UIMITOARE care arată că LUMEA NU E CORECTĂ

În lumea globalizată de astăzi trăim într-o eră a tehnologiei avansate. Fiecare parte a vieții noastre e legată, într-un fel sau altul, de tehnologie. Datorită ei, avem facilități mai bune și chiar obiecte de lux. Dezvoltarea tehnologiei nu e legată de un anumit sector, toate industriile creând noi tehnologii în funcție de nevoile și cerințele lor. Ca orice lucru însă, tehnologia are efecte pozitive, dar și negative.

Loading...

Tehnologia ne-a îmbunătățit, pe de o parte, viața: cu ajutorul telefoanelor putem vorbi cu prieteni și rude ce trăiesc departe ne noi. Cu ajutorul Internetului, putem afla lucruri noi și participa la cursuri online. Cu ajutorul tehnologiei aviației putem ajunge în locuri îndepărtate în numai câteva ore. Cu ajutorul rețelelor sociale putem afla vești despre rude, prietenii copiilor noștri sau evenimentele importante din viațța lor. Putem împărtăși informații în toată lumea în câteva milisecunde.

Pe de altă parte, folosirea tehnologiilor avansate dă naștere la diverse probleme. Dacă pe vremuri trebuia să fii prezent la anumite ocazii speciale, acum ne mulțumim să trimitem un mesaj sau să dăm un telefon. Copiii devin obsedați de jocurile video, nemaifăcând activități sau exerciții fizice. Rețelele sociale provoacă rivalități între prieteni și divorțul cuplurilor. Tehnologia aviației cauzează probleme de sănătate muncitorilor și creează probleme serioase de mediu.

Loading...

Tehnologia e ca o monedă – cu două fețe. Noi suntem cei care trebuie să decidem cum o folosim. Exploatarea excesivă a resurselor ar trebui să fie mereu evitată. Dacă o folosim pentru lucruri pozitive, la fel vor fi și efectele sale.

În ceea ce privește efectele negative, iată câteva ilustrații care atrag atenția asupra schimbărilor sociale provocate de globalizare:

Loading...